Soğan Turşusu

Soğan Turşusu
24 Haziran 2024

Soğan turşusu, beyaz veya kırmızı soğanların turşu suyu içinde fermente edilerek hazırlanan bir turşu çeşididir. Soğanlar, sirke, su, tuz ve bazen şeker gibi malzemelerle turşu suyunda bekletilir. Bu süreçte, soğanlar turşu suyunun asidik ortamında fermente olur ve ekşi bir tat kazanır. Özenle hazırlanan ve doğal malzemelerle fermente edilen soğan turşusu, her lokmada damakları şenlendiriyor.

Kuşkonmaz turşusu tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon soğan turşusu kaç kaloridir?

Bir porsiyon soğan turşusu 148 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soğan Turşusu için

Malzemeler

  • 2 adet mor soğan 
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 1 dal taze biberiye
  • Üzerini geçecek kadar kaynar su
Soğan Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak soğanları yarım ay şeklinde dilimleyin.
  2. Kullanacağınız kavanoza bu dilimleri yerleştirin.
  3. Üzerlerine sirke, şeker, tuz, hardak tohumu ve biberiye ekleyin, kavanozu tamamen dolduracak kadar kaynar su ilave edin.
  4. Kavanozu temiz ve yeni bir kapakla sıkıca kapatın, sonra ters çevirerek oda sıcaklığında bir gün boyunca bekletin.
  5. Bu sürenin sonunda soğan turşusu servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Soğan turşusu, yemeklerin yanında lezzetli bir garnitür olarak veya sandviçlerde, hamburgerlerde ve diğer atıştırmalıklarda harika bir eşlikçi olarak kullanılabilir.
  • Tavuklu veya sebzeli wraplerin içine ekleyerek servis edebilirsiniz.


Püf Noktası
  • Kapağını açmadığınız sürece tüm kış boyunca kuru ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
  • Turşu hazır olması için 24 saat beklenir.
  • Tüketirken buzdolabında saklanması gerekir.
  • Köfte, kebap veya biftek ile yanında sunabilirsiniz.
  • Kahvaltıda, yumurtalı menemen veya omletin yanında servis edebilirsiniz.
  • Ayrıca, yeşilliklerle zenginleştirilmiş bir salatanın içinde kullanarak da tatlarınızı zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo