Salçalı Ekmek Kanepesi

Salçalı Ekmek Kanepesi
26 Aralık 2022

Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Farkındalık Derneği SAGEF, israfı önlemek için “Haftada bir öğün bayat ekmek yemeği yiyelim, israfa dur diyelim” sloganıyla bayat ekmeklerle yapılabilecek yüzlerce yemek tarifi hazırladı. 29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü’nde start alan kampanya kapsamında hazırlanan bayat ekmek yemekleri tarifleri sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanmaya başladı.

 SAGEF, bu hafta Salçalı Ekmek Kanepesi yemeğini öneriyor. İşte tarifi:

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Salçalı Ekmek Kanepesi için

Malzemeler

  • 1/2 bayat ekmek 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram peynir
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • Kekik
Salçalı Ekmek Kanepesi

Nasıl Yapılır

  1. Tarife başlamadan önce fırınınızı ısıtın. 
  2. Bayat ekmekleri bir parmak kalınlığında dilimleyin. 
  3. Bir kase içerisine yumurtaları kırın ve çırpın. 
  4. Salçayı yumurtalara ilave ederek çırpın. 
  5. Karışıma yağ ve süt ilave edin. 
  6. Peyniri ekleyin ve ekmeklerin üzerine karışımı sürün. 
  7. Üzerine baharatları serpin. 
  8. Ekmekleri fırın tepsisine dizin ve sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo