Pasta Kreması

Pasta Kreması
10 Haziran 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Pasta Kreması için

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı süt
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 8 yumurta sarısı
  • 2.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı patates nişastası
  • 1 paket vanilya
Pasta Kreması

Nasıl Yapılır

  1. Sütü tencereye alın. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip ısıtın.
  2. Sütü ocaktan alıp süzün ve soğumaya bırakın. Yumurta sarıları ile toz şekeri büyük bir cam kaseye alın.
  3. Köpük köpük olup kabarıncaya kadar mikserle çırpın.
  4. Patates nişastasını yavaşça ekleyip topaksız bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin.
  5. Soğuk sütü yavaşça dökerek ilave edin ve iyice karıştırın.
  6. Hazırladığınız karışımı tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema kıvamında pişirin.
  7. Vanilyayı ekleyip bir taşım daha pişirin. Ocaktan alıp yüzeyinin kabuklanmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın.
  8. Kremayı pastanın ara katları ve üzerinin süslenmesi için kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo