Mozzarela Peynirli Ve Pesto Soslu Tost

Mozzarela Peynirli Ve Pesto Soslu Tost
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mozzarela Peynirli Ve Pesto Soslu Tost için

Malzemeler

  • 8 dilim çavdar ekmeği
  • 4 dilim mozzarella peyniri

Pesto sos için

  • 75 gr çam fıstığı
  • 50 gr ceviz
  • 100 gr taze fesleğen yaprağı
  • 50 gr parmesan peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Mozzarela Peynirli Ve Pesto Soslu Tost

Nasıl Yapılır

Çam fıstıklarını ve cevizi yapışmaz yüzeyli tavada ve kısık ateşte hafif kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Sarımsak, fesleğen yaprakları, çam fıstığı, ceviz, parmesan peynirini mutfak robotunda veya mermer havanda ezin. Azar azar zeytinyağı ekleyip ezmeye devam edin. Tuzla tatlandırın. Ekmek dilimlerinin üzerine pesto sos sürün. İkişer dilim ekmeğin arasına birer dilim mozzarella peyniri yerleştirin. Isıtılmış tost makinesinin içine ekmekleri yerleştirip kızarana kadar bekletin. Yanında böğüntlenli ve sütlü bir içecekle sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo