Soğan, sarımsaktan daha sulu olduğu için daha çok su bırakacak ve daha geç kuruyacaktır. Kurutulmuş soğan ve sarımsak tozunu yaparken biraz deniz tuzu ile karıştırıp mutfak robotunda çekebilirsiniz.
İstediğiniz kadar soğanı (3-4 adet) yarımay şeklinde çok ince doğrayın. Büyükçe bir süzgeç içine tülbent serip üzerine soğanları yayın. İyice kuruyana kadar tülbent ıslandıkça değiştirin. Açık havada kurutmayacaksanız, yağlı kağıt serili tepsi içine yayarak fırında 100 derecede (arada karıştırıp kontrol ederek) suyunu kaybedip kıtır kıtır olana kadar kurutun. Mutfak robotundan geçirip kapağı sıkı bir kavanoza aktarıp buzdolabında muhafaza edin.
Teşekkür ederiz.