Dağ Çileği Reçeli

Dağ Çileği Reçeli
21 Mayıs 2024

Dağ çileği, ormanlık ve çalılık alanlarda yetişen bir meyvedir. Mayıs çileği olarak da bilinen dağ çileği, klasik çileğe göre daha küçük boyutlardadır ve tatlı bir tada sahiptir. Dalından toplandığı gibi tüketilen dağ çileği, aynı zamanda şurup ve reçel yapımında da kullanılır. Yaz aylarında çok popüler olan dağ çileği reçeli tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Dağ Çileği Reçeli Kaç Kalori?

Dağ çileği reçelinin küçük bir porsiyonu, yaklaşık 300 kaloridir. Ancak içine eklenen şekere göre kalorisi değişiklik gösterebilir.

Daha fazlası için değişik reçel tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dağ Çileği Reçeli için

Malzemeler

  • 1 kg dağ çileği 
  • 6 su bardağı şeker
  • yarım limon
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
Dağ Çileği Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Çilekler saplarından ayırın, temizleyin ve tencereye alın.
  2. Üzerine şeker döküp 1 gece bekletin.
  3. 1 gece beklettiğiniz çileklerin üzerine su ilave edip orta ateşte kaynatın, ve köpüklerini kaşık yardımıyla alın.
  4. Yaklaşık 45 dakika orta ateşte kaynayan çilek reçelinin son 10 dakika kala 4-5 damla limon suyunu ve tereyağını ilave edip karıştırın.
  5. Sürenin sonunda çilek reçelini ocaktan alın.
  6. Dağ çileğinizi hemen tüketmek isterseniz bir kaseye alıp soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
  7. Konserve olarak saklamak için dağ çileklerini ocaktan alır almaz kavanozlara doldurup kapağını kapatıp ters çevirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Dağ çileği reçelini pankek ve krep eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • 1 gece önceden çilekleri şeker ile bekletip çileklerin suyunu çıkmasını sağlayın.
  • Daha parlak ve lezzetli bir çilek reçeli yapmak istiyorsanız 1 kaşık tereyağı eklemelisiniz.
  • Çilek reçelini kaynatırken sürekli üzerindeki köpükleri almalısınız. Böylelikle reçeliniz daha berrak ve parlak olacaktır.
  • Reçeli hazırladıktan sonra kavanozlara doldurup kapatarak buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo