İlk kez 1960'lı yıllarda Yunan mutfağında hazırlanan kokorecin ana malzemeleri, bağırsak ve iç yağdır. 1970'li yıllarda İzmir'den başlayıp Türkiye'ye yayılan bu yemek, sokak lezzetleri arasında yer alır. Yapımında genellikle kuzu veya dana eti kullanılsa da, son zamanlarda balık etine de yer verilir. Beyin fonksiyonlarını geliştirmesiyle bilinen mezgit, kokoreç yapımında tercih edilen balık türlerinden biridir. Ana vatanı Atlas Okyanusu olan bu besinin içeriğinde bol miktarda B12 vitamini bulunur. Dilerseniz, tadına baktıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz nefis balık kokoreç tarifine başlayabiliriz.
Balık Kokoreç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Balık Kokoreç Kaç Kaloridir?
Balık kokorecin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde fiziksel ve zihinsel gelişimi destekleyen bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Besin değerleri bakımından zengin olan balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, basit püf noktalarıyla kolayca hazırlanan karides güveç tarifine göz atabilirsiniz. Daha fazla bilgi sahibi olmak için hangi balık hangi mevsimde yenilmelidir yazımızı okuyabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.