Yaban Mersinli Mor Pilav

Yaban Mersinli Mor Pilav
21 Ocak 2021

İftara ne pişirsem diyenler için nefis mi nefis bir tarifle karşınızdayız. Et, lahana, yaban mersini ve kuru yemiş ile hazırlanan yaban mersinli mor pilav, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için ideal bir seçim. Listedeki malzemelere göz attıysanız; hazırlaması 10, pişirmesi ise 40 dakika süren yaban mersinli mor pilav yapımına geçebiliriz. 

Ana yemeklerin yanında servis edebileceğiniz pratik pilav tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Antep ve Adana'nın önemli lezzetleri arasında yer alan firik pilavı tarifini de listenize ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yaban Mersinli Mor Pilav için

Malzemeler

  • 250 g incik eti
  • Yarım mor lahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı mor lahana suyu
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çay bardağı kabuksuz badem
  • 1/2 çay bardağı Antep fıstığı içi (Süsleme için)
  • 1/2 çay bardağı yaban mersini
  • 3.5 yemek kaşığı sadeyağ (veya tereyağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yaban Mersinli Mor Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci üstünü kaplayacak şekilde su ile 20 dakika dinlenmeye bırakın. 
  2. İncik etini düdüklü tencerede 25 dakika pişirin. 
  3. Mor lahanayı ikiye bölerek bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave ederek haşlayın. Mor lahana suyunu bir kaba alın.
  4. Pilav tenceresinde erittiğiniz sadeyağa bademleri ekleyerek kavurun. Suyunu süzdüğünüz pirinci tencereye ilave ederek 3 dakika kavurun.
  5. Daha sonra 2 su bardağı mor lahana suyunu ve 1 su bardağı et suyunu ekleyin. Yüksek ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin.
  6. Kaynadıktan sonra tuzu ekleyerek kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pilav piştikten sonra üzerini kalın bir örtü ile kapatıp 20 dakika dinlendirin. 
  7. Servis etmeden önce dittiğiniz incik eti, sadeyağda kavurduğunuz yaban mersinleri ve Antep fıstığı içi ile pilavınızı süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo