Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
29 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 200 g kuşbaşı tavuk eti
  • 8~9 parça kurutulmuş domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 7~8 dal fesleğen
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Arpa şehriye ve tavuk etini ilave edip şehriyelerin rengi hafif dönünceye kadar kavurun. İnce doğradığınız kurutulmuş domates, zeytinyağı ve suyu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıydığınız fesleğeni ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, çok sevilen domatesli arpa şehriye pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo