Pıt Pıt Pilavı

Pıt Pıt Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pıt Pıt Pilavı için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı irmik
  • ¾ su bardağı un
  • ¾ çay bardağı soğuk su
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
Pıt Pıt Pilavı

Nasıl Yapılır

Soğanı ince doğrayın. Tereyağı ile soğanı kısık ateşte tavada kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Bir kapta un, irmik ve soğuk suyu karıştırın. Elinizle ince bulgur kıvamına gelinceye kadar ufalayın. Bu karışımı tencereye alıp üzerine sıcak su ve tuzu ilave edin. Kıymalı karışımı da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo