Fasulye Diblesi

Fasulye Diblesi
04 Ekim 2023

Dible, Karadeniz mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Farklı çeşitleri olsa da, en çok bilinen fasulye diblesidir. Fasulye ve pirincin bir tencerede bulup pişmesiyle hazırlanan bu yemek, hem ana yemek, hem de yan yemek olarak sunulabilir. Özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, Karadeniz usulü fasulye diblesine göz atalım.

Pastırmalı bulgurla lahana diblesi ve hamsi diblesi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Fasulye Diblesi için

Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 2/3 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Fındık yağı
Fasulye Diblesi

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı yemeklik küp küp doğrayın. 
  2. Fasulyeyi ayıkladıktan sonra eşit şekilde verev kesin. 
  3. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp kesin. 
  4. Tencereye alınan yağın üzerine soğan eklenir ve kavurulur. 
  5. Fasulye ve domatesler ilave edilir ve karıştırılır. 
  6. Pirinç, su ve baharatları ilave edin ve pişmeye bırakın. 
  7. Yemeği servis tabağına alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Pişme suyu miktarı fasulye cinsine göre değişecektir. 
  • Yanında salata ya da yoğurtlu ürünler ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  • Pirinç kullanmak istemezseniz bulgur kullanabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo