Kemikli etleri iyice yıkayıp düdüklü tencereye nohutlarla birlikte aktarın. Üzerine 4 su bardağı su ve tuz ekleyin. Nohutları ve etleri iyice pişirin.
Etler ılınınca kemiklerinden ayırarak küçük parçalar haline (Yemek kaşığına sığacak şekilde) getirin. Haşlama suyundan 2 bardak kadarını pilav yapımında kullanmak için ayırın.
Pirinci ılık suda 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp süzün.
Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın.
Geniş bir tencerenin içine önce ıspanakların yarısını serpin. Sonra pirincin yarısını serpin. Haşlanmış nohut ile didiklediğiniz etin de yarısını pirincin üzerine yayın.
Aynı şekilde bir kat daha malzemeleri sıralayın.
Malzemenin üzerine 2 bardak sıcak su dökün. Tereyağından küçük parçalar kesip eşit dağılacak şekilde her tarafa yerleştirin.
Yüksek ateşte 2 dakika kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın.
Suyunu hafif çekince ocaktan alın. Servis için üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, kuru nane serpin.
Teşekkür ederiz.