Etli Ve Ispanaklı Pilav

Etli Ve Ispanaklı Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Ve Ispanaklı Pilav için

Malzemeler

  • 500 g kemikli et (Tercihen kuzu)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 kg ıspanak (Sap ve kök kısımları)
  • Tuz, karabiber
  • 50 g tereyağı

Üzeri için

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1-2 çay kaşığı kuru nane
Etli Ve Ispanaklı Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Kemikli etleri iyice yıkayıp düdüklü tencereye nohutlarla birlikte aktarın. Üzerine 4 su bardağı su ve tuz ekleyin. Nohutları ve etleri iyice pişirin.
  2. Etler ılınınca kemiklerinden ayırarak küçük parçalar haline (Yemek kaşığına sığacak şekilde) getirin. Haşlama suyundan 2 bardak kadarını pilav yapımında kullanmak için ayırın.
  3. Pirinci ılık suda 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp süzün.
  4. Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın.
  5. Geniş bir tencerenin içine önce ıspanakların yarısını serpin. Sonra pirincin yarısını serpin. Haşlanmış nohut ile didiklediğiniz etin de yarısını pirincin üzerine yayın.
  6. Aynı şekilde bir kat daha malzemeleri sıralayın.
  7. Malzemenin üzerine 2 bardak sıcak su dökün. Tereyağından küçük parçalar kesip eşit dağılacak şekilde her tarafa yerleştirin.
  8. Yüksek ateşte 2 dakika kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın.
  9. Suyunu hafif çekince ocaktan alın. Servis için üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, kuru nane serpin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo