Bezelyeli Pirinç Pilavı

Bezelyeli Pirinç Pilavı
25 Ağustos 2024

Bezelye, yaz aylarının favori lezzetlerinden biridir. Öyle ki, kış için bol bol alınarak dondurucuda muhafaza edilebilir. Garnitür olarak kullanılan bezelye, pirinç pilavı ile nefis bir uyum içindedir. Malzemeler hazırsa, bezelyeli pirinç pilavı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Klasikten vazgeçemeyenler için sade pirinç pilavı tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bezelyeli Pirinç Pilavı için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı yasemin pirinci
Bezelyeli Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bezelyeyi bir tencereye alın ve üzerine 2.5 bardak su ekleyerek haşlayın. 
  2. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye bir miktar tereyağı ve zeytinyağı alıp soğanları içine ekleyin. Pembeleşinceye kadar soteleyin.
  3. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyerek şeffaflaşana kadar kavurun.
  4. Bezelyeyi, haşladığınız suyla birlikte pirinçlerin üzerine ekleyin ve tuz serpiştirin. 
  5. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Pişen pilavın üzerini kağıt havlu ile örterek dinlenmeye bırakın.
  6. Bezelyeli pirinç pilavını, dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo