Asma Yapraklı Baturma Pilavı (Malatya)

Asma Yapraklı Baturma Pilavı (Malatya)
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Asma Yapraklı Baturma Pilavı (Malatya) için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3~4 kuru biber
  • 5~6 kuru domates
  • 1 yemek kaşığı erik ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak

Salatası için

  • 7~8 asma yaprağı
  • 1 demet maydanoz
  • 5 dal taze soğan
  • 3 domates
  • 4 çarliston biber
Asma Yapraklı Baturma Pilavı (Malatya)

Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağı ile birlikte erittiğiniz tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçalar, ince kıydığınız kuru biber ve kuru domatesleri ilave edip salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Bulguru ilave edip erik ekşisi, tuz ve baharatlarla tatlandırın. Bulgurun üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edip pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın salatası için ince kıydığınız yeşillikleri bir kaseye alın. Küçük küp doğradığınız domatesler ve çarliston biberleri ilave edip karıştırın. Pişen pilavı bir servis tabağına alın. Üzerini salata ile kaplayıp sıcak servis yapın. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo