Ispanağı temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsağı ezin, soğanı kıyın. Pastırma dilimlerinin çemenlerini çıkarıp küçük küçük doğrayın.
2 kaşık margarini tavada eritip sarımsak ve soğanı pembeleştirin. Ispanağı ekleyin, birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı fındık, tuz, karabiber ve hint cevizi rendesini ilave edin.
Karıştırıp ateşten alın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Lazanyaları tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.
1 kaşık margarini tavada eritin. Unu ekleyip hafifçe kavurun.
Sütü azar azar döküp sürekli karıştırarak beşamel kıvamına gelinceye kadar pişirin. 1 tutam tuz serpin, karıştırıp ateşten alın.
Fırın kalıbına birkaç kaşık beşamel sos dökün. Lazanya, ıspanaklı karışım, beşamel, pastırma ve peyniri sırasıyla üst üste dizin.
Malzeme bitinceye kadar sıralamayı sürdürün. En üste kalan fındığı ve kaşarpeynirini serpin.
1 kaşık margarini küçük parçalara ayırıp lazanyaların üzerine serpiştirin. Fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.