Kolay Kurabiye Tarifleri: Püf Noktalarıyla 15 Pratik Kurabiye Tarifi

Kurabiye nasıl yapılır? Un, süt, yumurta ve kakao gibi malzemelerle hazırlanan kurabiyeler, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir. İşte, misafir ağırlarken sunabileceğiniz ağızda yumuşacık dağılacak basit ve kolay 15 kurabiye tarifi:
Kolay Kurabiye Tarifleri: Püf Noktalarıyla 15 Pratik Kurabiye Tarifi
30 Eylül 2024, 11:06

Sıcak bir çayın yanında, mis kokulu bir kahveyle veya bir bardak sütle birlikte ikram edilen kurabiyeler, damaklarda büyük mutluluklar yaratır. Misafir ağırlarken sofralardaki baş köşeyi alan kurabiyelerin tatlı ve tuzlu olmak üzere birçok farklı çeşidi vardır. Çikolatayla harmanlanan, bademle zenginleştirilen, balla tatlandırılan birbirinden lezzetli ve pratik kurabiye tarifleri doğru ölçülerde hazırlandığı takdirde, yumuşacık bir kıvama sahip olur. 

Kurabiye Hazırlamanın Püf Noktaları

  1. Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Kurabiye yaparken kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. Özellikle tereyağı ve yumurta gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması kurabiyenin dokusunu ve lezzetini etkiler.
  2. Un Ölçüsü: Kurabiye yaparken un ölçüsüne dikkat etmek gerekir. Fazla un, kurabiyenin sert ve kuru olmasına neden olabilir. Az un ise kurabiyenin dağılmasına sebep olabilir. Bu nedenle, un ölçüsünü doğru bir şekilde ayarlamak önemlidir.
  3. Hamuru Dinlendirmek: Hamuru hazırladıktan sonra, hamuru en az 30 dakika dinlendirmek kurabiyelerin daha lezzetli ve şekil olarak daha güzel olmasını sağlar. Bu yüzden kurabiye hamuru mutlaka dinlendirilmeli, ardından şekil verilerek pişirilmelidir.
  4. Fırın Sıcaklığı: Kurabiyeleri pişirmeden önce fırın sıcaklığını doğru ayarlamak gerekir. Fırın sıcaklığı yüksek olursa kurabiyeler yanar, düşük olursa pişmez. Kurabiyelerin fırında pişirilirken de fırın kapağı açılmamalıdır. Aksi takdirde, kurabiyelerin kabarması engellenir ve pişme süresi uzar.
  5. Pişirme Süresi: Kurabiye pişirme süresi, kurabiyenin büyüklüğüne ve kalınlığına göre değişir. Genellikle, kurabiyelerin pişme süresi 10-15 dakika arasındadır. Pişirme süresi bittikten sonra kurabiyeler fırından çıkartılmalı ve soğuması için bir süre bekletilmelidir.
  6. Malzemelerin Kalitesi: En lezzetli kurabiyeleri yapmak için malzemelerin kalitesine de dikkat etmek gerekir. Taze ve kaliteli malzemeler kullanarak kurabiyelerin lezzetini artırabilirsiniz.

Ağızda dağılan yumuşak kurabiye yapmanın püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde, hem lezzetli, hem de kıyır kıyır kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Eğer olur da kurabiyeleriniz artarsa, kalan kurabiyeleri saklama yöntemleri ile sonra tüketmek üzere muhafaza edebilirsiniz.

  1. Mısır Gevrekli Kurabiye

mısır gevrekli kurabiye

Yumurta, nişasta, çikolata ve mısır gevreği ile hazırlanan bu kurabiyeler, çıtır çıtır lezzetiyle mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Bir adedi yaklaşık 195 kalori olan mısır gevrekli kurabiyelerin dışı gevreğe batırılır. Yuvarlak şekil verilen kurabiyeler, isteğe göre kürdan veya küçük çöp şişlere batırılarak daha şık bir şekilde sunulabilir.

  1. Nişastalı Kurabiye

nişastalı kurabiye

Un, nişasta ve pudra şekeri ile hazırlanan nişastalı kurabiye, yaklaşık 240 kalori değerindedir. Hazırlaması ve pişirmesi ortalama 30 dakika süren nişastalı kurabiye, içinde süt ve yoğurt kullanılmadığı için uzun süre bayatlamadan saklanabilir. Videolu ve resimli anlatımıyla nişastalı kurabiyeleri kolayca yapabilir, bir bardak süt eşliğinde tüketebilirsiniz.

  1. Nussecken

nussecken

Alman mutfağının en sevilen kurabiyelerinden biri olan nussecken, 'fındık köşeleri' ismiyle de bilinir. Hazırlaması 10, pişirmesi 15 dakika olan nussecken, un, fındık, vanilya ve yumurta karışımından oluşur. Hazırlanan kurabiyeler üçgen şeklinde kesilir ve çikolatalı sosa bulanarak servis edilir.

  1. Damla Çikolatalı Cookie

damla çikolatalı cookie

Kokusu tüm evi saracak cookie, en kıtır kurabiye çeşitlerinden biridir. Bir adedi yaklaşık 90 kalori olan damla çikolatalı cookie, un, yumurta ve damla çikolata ile hazırlanır. İsteğe göre hem sütlü, hem de bitter çikolata kullanılabilir. 15 dakika fırında pişen kurabiyeler, 5 dakika dinlendirilir ve servis edilir.

  1. Süslenmiş Çikolatalı Kurabiyeler

süslenmiş çikolatalı kurabiyeler

Hazır kurabiye hamurunun beyaz, sütlü ve bitter çikolata ile birleştirilmesiyle hazırlanan bu kurabiyeler, özellikle davet gibi etkinliklerde sunulabilir. İsteğe göre Türk kahvesi, kuru meyve ve kuruyemiş eklenerek de zenginleştirilebilir. Kurabiye hazırlandıktan sonra bir süre buzdolabında bekletilerek katılaşması sağlanır.

  1. Un Kurabiyesi

un kurabiyesi

Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan un kurabiye, kurabiye denildiğinde ilk akla gelen çeşitlerden biridir. Tereyağı, nişasta, un ve pudra şekeri ile hazırlanan un kurabiyesi, tek ısırışta ağızda dağılacak bir kıvamdadır. 15 dakikalık hazırlama sürecinin ardından kurabiyeler fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Pişen kurabiyeler oda sıcaklığında soğutulur ve üzerine pudra şekeri serpiştirilir.

  1. Starbucks Kurabiyesi

starbucks kurabiyesi

Dünyanın birçok yerinde büyük ilgi gören Starbucks kurabiyesini, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Un, şeker, yumurta, ceviz ve damla çikolata ile hazırlanan Starbucks kurabiyesi, yalnızca 12 dakika pişirilir. Şekil verme işlemine geçmeden önce, kurabiye hamuru buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilmelidir. Starbucks kurabiyesi, latte, mocha gibi kahve çeşitleriyle birlikte sunulur.

  1. Pişmeyen Kurabiye

pişmeyen kurabiye

Evde kurabiye hazırlamak istediğiniz ama fırının çalışmadığını fark ettiniz. İşte böyle zamanlarda pişmeyen kurabiye ile tatlı krizlerini bastırabilirsiniz. Fındık, pekmez ve hindistan cevizi unu ile hazırlanan bu kurabiyeleri yalnızca 20 dakikada hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz orta kısımlarında fındık veya badem batırabilirsiniz.

  1. Ballı Çıtır Kurabiye

ballı çıtır kurabiye

Un, çam fıstığı ve bal ile hazırlanan çıtır kurabiye, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Hazırlaması 20, pişirmesi ise 8 dakikadır. Tereyağı, bal ve pudra şekerinden oluşan krema, iki kurabiyenin arasına sürülür. Dilerseniz, kurabiyenin arasına çilek veya muz dilimi koymayı da deneyebilirsiniz.

  1. Çatlak Ev Kurabiyesi

çatlak ev kurabiyesi

Eğitmen Şef Arif Akdaş'ın anlatımıyla ev yapımı çatlak kurabiye, damla çikolata, fındık, fıstık ve hindistan cevizi ile hazırlanır. Kurabiye hamuru hazırlandıktan sonra üzeri antep fıstığı gibi sevilen malzemelere bulanır. 25 dakikalık pişirme süresinin ardından kahve eşliğinde servis edilir. Hem videolu, hem de resimli anlatımıyla çatlak kurabiyeleri defterinize ekleyebilirsiniz.

  1. Çikolata Parçacıklı Kurabiye

çikolata parçacıklı kurabiye

Ortası sakız, yanları ise gevrek kıvamında olan çikolata parçacıklı kurabiye, okurumuz Umar Gür'ün çok sevilen tariflerinden biridir. Ortalama 30 dakikada hazırlanan çikolata parçacıklı kurabiyeyi, tereyağı, şeker, vanilya ve bitter çikolata karışımından oluşur. Pişen kurabiyeler fırından çıkarıldıktan sonra, bardakla bastırılarak cookie boyutuna getirilir.

  1. Çubuk Kurabiye

çubuk kurabiye

Yumurta beyazı, kakao, çikolata ve krema ile hazırlanan bu kurabiye, atıştırmalık olarak tüketilir. Uzun ince olacak şekilde şekil verilen kurabiyeler, 180 dereceli fırında 8 dakika pişirilir. Pişen kurabiyelerin kenarları önce benmari usulü eritilmiş çikolataya, ardından renkli pasta süslerine batırılır. Bu sayede daha şık bir sunum elde edebilirsiniz.

  1. Kelebek Kurabiye

kelebek kurabiye

Özellikle doğum günü, davet gibi etkinliklerde tercih edilen kelebek kurabiye, un, tereyağı, şeker, yumurta ve badem ile hazırlanır. Kurabiye hamuruna kelebek şeklindeki kalıplarla şekil verilir. Fırında 10-15 dakika pişirilen kurabiyeler şeker hamuru yardımıyla kolayca süslenebilir.

  1. Red Velvet Çikolatalı Kurabiye

red velvet çikolatalı kurabiye

Okurumuzdan gelen red velvet kurabiye, özellikle yılbaşı ve Sevgililer Günü'nde tercih edilir. Beyaz çikolata, un ve vanilya ile hazırlanan kurabiyeler, gıda boyası ile kırmızı rengini alır. Kurabiye hamuru hazırlandıktan sonra, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirilmelidir. Ardından fırında 13 dakika pişirilir ve servis edilir.

  1. Tuzlu Salçalı Kurabiye

tuzlu salçalı kurabiye

Şef Hakan Özfırıncı'nın paylaştığı tuzlu salçalı kurabiye, un, salça ve tereyağı ile hazırlanır. Hazırlanışı 30, pişirmesi 10 dakika olan tuzlu kurabiyeler, yalnızca 6 malzemeden oluşur. Üzerine mavi haşhaş tohumları kullanılır. Ilık veya soğuk servis edilen tuzlu kurabiye, ortalama 8 kişiliktir.

Şunlara da göz atın;

  1. Kakaolu kurabiye tarifleri
  2. Meyveli kurabiye tarifleri
  3. Değişik kurabiye tarifleri
  4. Çikolatalı kurabiye tarifleri
  5. Değişik kek tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo