Susamlı Pişi

Susamlı Pişi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Susamlı Pişi için

Malzemeler

  • 1 ekmek hamuru
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 su bardağı sıvıyağ
Susamlı Pişi

Nasıl Yapılır

Susamla cevizi bir kasede karıştırın. Yumurtayı ayrı bir kasede çırpın. Elinizi sıvıyağ ile yağlayıp ekmek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Parmak uçlarınızla şekillendirip önce çırpılmış yumurtaya sonra susamlı cevize bulayın. 

Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu : ALTERNATİF
Pişi, sade ikram edildiği gibi arzuya göre pekmez, bal, marmelat, reçel ve peynirle de sunulabilir.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo