Norveç Keki

Norveç Keki
12 Ekim 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Norveç Keki için

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı kek unu
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 kase çilek reçeli
Norveç Keki

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Büyük bir kaseye 4 yumurtayı kırın. Kalan 2 yumurtanın aklarını ayırıp sarılarını kaseye ekleyin.
  2. Toz şeker, kek unu ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpın. Başka bir kapta yumurta aklarını kar halinde çırpın. Hazırladığınız hamura ilave edip karıştırın. 
  3. Yuvarlak kek kalıbını hafifçe yağlayıp hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin. Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 
  4. Soğuk keki enlemesine 2 eşit parçaya kesin. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp birazını süsleme için ayırın.
  5. Kalan krem şantiyi kekin alt diliminin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. 
  6. Çilek reçelini süzgece alıp suyunu süzün. Kekin üzerini çilek taneleri ile kaplayın. Kenarlarını kalan krem şanti ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo