Keten Tohumlu Kraker

Keten Tohumlu Kraker
24 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Keten Tohumlu Kraker için

Malzemeler

  • 1 su bardağı keten tohumu
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı kurutulmuş domates
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 dal taze kekik
  • 2~3 dal taze fesleğen
  • 2 dal taze biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
Keten Tohumlu Kraker

Nasıl Yapılır

Keten tohumunu geniş bir kaseye alın. Üzerine ılık su ekleyip iki saat bekleyin. Kalan tüm malzemeyi mutfak robotundan geçirip geniş bir karıştırma kabına alın. Yumuşayan keten tohumlarının suyunu süzüp karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Bıçakla dikdörtgen parçalar kesip önceden ısıtılmış 120 derece fırında kıtırlaşıncaya kadar yaklaşık iki saat pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo