Elmalı Kek

Elmalı Kek
29 Mayıs 2024

Elmalı kekin kokusu pişerken iştahınızı açacak. Bu lezzetli kek kahve ve çay yanına çok yakışacak. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Elmalı Kek için

Malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç malzeme için

  • 4 elma
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. 
  2. Suyunu sıkıp tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. 
  3. Yumurtalarla şekeri bir kapta mikserle çırpın. 
  4. Ayçiçek yağı, su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. 
  5. Hazırladığınız hamurun yarısını yağlanmış kare kek kalıbına boşaltın. 
  6. Elmalı harcı hamurun üzerine yayıp kalan hamuru harcın üzerine ilave edin. 
  7. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Servis Önerisi

Yanında kahve ya da çay ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Elmaların kararmaması için soyduktan sonra hemen pişirin ya da limonlu su içerisinde bekletin.
  • Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. 
  • Tarçını kek harcına da ekleyebilirsiniz. 
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin. 
  • Kuru malzemeleri eleyerek ekleyebilirsiniz. 
  • Elmaları dilerseniz küp küp ya da dilim dilim şeklinde hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo