Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Çikolata, kakao, toz şeker, tereyağı ve tuzu ilave
edip, şeker ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp
soğumaya bırakın. Muzları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Toz şekeri yayvan bir
kaba alın.
Kestiğiniz muzları toz şekere bulayın. Tereyağını geniş bir tavada eritip
şekerli muzları ilave edin ve muzlar karamelize olana kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirip
ocaktan alın.
Fındıkları geniş bir tabağa alın. Muzları sıcakken fıstığa bulayın. Böylece
fındıklar muzların üzerine yapışacaktır.
Fındıklı muzları bir servis tabağına alın.
Üzerine soğuyan çikolatalı sosu döküp kalan fındıkları serpin. Vanilyalı dondurma ile
servis yapın.
Teşekkür ederiz.