Ispanaklı Beli Bükük

Ispanaklı Beli Bükük
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Beli Bükük için

Malzemeler

  • 1 hazır ekmek hamuru
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • Çörek otu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz

İç harcı için

  • 750 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Ispanaklı Beli Bükük

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra soğanlara ekleyin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  3. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Ekmek hamuruna ılık süt, tereyağı ve tuz ekleyip karıştırın.
  4. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Unlanmış tezgahta hamuru uzunlamasına merdane ile açın.
  5. Ispanaklı harcı içine yayıp rulo şeklinde kapatın ve uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve üzerini örterek 15 dakika dinlendirin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp bıçakla aralıklı kesikler oluşturun. Çörek otu serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo