Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Kalabalık sofralarda ki sohbetlerin tadını arttıran, çay ve kahvenin en lezzetli eşlikçisi olarak bilinen tatlı hamur işi tarifleri ile siz de mutfağın yıldızı olmaya hazır olun. Kekten kurabiyeye, turtadan tatlı börek çeşitlerine binlerce hamur işi tarifi burada. Deneyenlerin vazgeçemediği en lezzetli ve pratik tatlı hamur işi tarifleri için sayfamızdan ilham alabilirsiniz.
Tatlı Hamur İşi Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Eğer hamuru kendiniz açarak bir tatlı hazırlıyorsanız tereyağı kullanmalısınız. Böylelikle hem hamurunuzun kıvamı daha güzel olur hem de tatlınız daha lezzetli olur.
- Hamurunuzu açarken oklavanıza ya da merdanenize yapışmasın istiyorsanız hamurunuzu ara ara unlamalısınız.
- Revani ya da yoğurt tatlısı gibi yumuşak kıvamlı tatlılar yapıyorsanız mutlaka soğuduktan sonra dilimlemelisiniz. Aksi takdirde tatlınız dağılabilir.
- Eğer kuruyemişli bir tatlı hazırlıyorsanız kuruyemişlerinizi kavurmadan kullanmalısınız.
- Hazırladığınız tatlı hamurlarınızın içine bir tutam kadar tuz koyarsanız tatlınız daha da lezzetli olur.
- Eğer tatlınız şekerlendi ise atmak yerine tatlınızı süt dolu bir kaba alın ve en az iki saat bekletin. Hem şekerlenme ortadan kalkacak hem de süt tatlınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
- Hazır yufka ile yapacağınız hamur tatlılarınızın daha çıtır olmasını istiyorsanız yufkaların üzerine birer damla limon sıkabilirsiniz.
Şunlar da kullanıcılarımızın ilgisini çekti: Börek Tarifleri, Çörek Tarifleri, Hamur işi Tarifleri