Beğendili Poğaça

Beğendili Poğaça
05 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Beğendili Poğaça için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 60 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt

Patlıcan beğendi için

  • 2 patlıcan
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 kahve fincanı süt
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyazpeynir
  • Yarım demet kıyılmış dereotu

Üzeri için

  • Susam
  • Ayçekirdeği içi
Beğendili Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın.
  2. Ortasını havuz gibi açıp tereyağı, yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  4. Beğendi için patlıcanları yıkayıp kurulayın. Közleyip ılınmaya bırakın. Kabuklarını soyup çatalla ezin.
  5. Tereyağını sos tenceresinde eritip unu ilave edin. 1-2 dakika karıştırın.Sütü azar azar ekleyerek koyu bir beşamel sos hazırlayın.
  6. Ocaktan alıp rendelenmiş peyniri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  7. Hamuru küçük bezelere ayırın. Elinizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açın.İç malzeme ekleyip kapatın.
  8. Hamur ve malzeme bitene kadar işlemi tekrar edin. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve ayçiçekirdeği içi serpiştirin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo