Arap Poğaçası

Arap Poğaçası
07 Şubat 2023

Gevrek dışı, kuruyemiş dolgulu içi ile tatlı bir poğaça tarifini sizlere sunuyoruz. 'İran poğaçası' olarak da geçen bu poğaça, çay ve kahvelerinizin yanında lezzetli bir eşlikçidir. Pudra şekeri, fındık ve ceviz ile hazırlanan Arap poğaçası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Okurlarımız tarafından çok sevilen 3 2 1 poğaça, mayasız poğaça ve tereyağlı peynirli poğaça tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Arap Poğaçası için

Malzemeler

  • 500 gr un 
  • 300 gr katı yağ
  • 120 gr pudra şekeri
  • 1 adet yumurta 
  • 100 gr yoğurt 
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt 

İçi için:

  • 50 gr toz fındık 
  • 100 gr dövülmüş ceviz 
  • 25 gr pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı bal 
Arap Poğaçası

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı çırpma kabına alınarak çırpılır. 
  2. Pudra şekeri, yumurta ve yoğurt ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. 
  3. Kabartma tozu, un eklenerek yoğurulmaya devam edilir. 
  4. Homojen bir kıvam aldığında streçleyerek kenarda bekletilir. 
  5. İç harç için pudra şekeri, bal, ceviz ve fındık tozu eklenerek hamur kıvamına getirilir.
  6. Poğaça hamuru açılarak yuvarlaklar kesilir. İç kısmı için hazırlanan harçtan parçalar koyularak yarım ay şeklinde kapatılır. 
  7. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülerek çatalla iz verilir. 
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo