Süt reçeli için
Kurabiye için
Süt reçeli için; süt ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında altını kısın ve kabartma tozunu ekleyip taşmaması için hızlıca karıştırın. Kısık ateşte süt yoğunlaşıp karamelize olana kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Temiz bir kavanoza alıp ılındırdıktan sonra buzdolabında iyice soğutun. Kurabiye için tereyağı ve pudra şekerini geniş bir kaba alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve vanilya esansını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un, kakao ve Hindistan cevizini ilave edip yoğurun. Hamuru yağlı kağıt ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen kurabiye hamurunu yağlı kağıt arasında ince açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla 24 parça kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine esmer toz şeker serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Ilınan kurabiyelerin yarısının üzerine süt reçeli sürüp diğer kurabiye parçaları ile üzerlerini kapatın. Soğuk servis yapın.
Teşekkür ederiz.