Snickerdoodle

Snickerdoodle
28 Mayıs 2024

Snickerdoodle, tarçın ve şeker karışımına bulanan bir kurabiye çeşididir. Kendine özgü dokusunu ve lezzetini veren krem tartar, snickerdoodle yapımında kullanılan malzemelerden biridir. Malzemeler hazırsa, çayın yanına çok yakışacak snickerdoodle tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kolay kurabiye tariflerine göz atın.

1 Adet Snickerdoodle Kaç Kalori?

1 adet Snickerdoodle 205 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Snickerdoodle için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1/2 bardak şeker
  • 1 su bardağı tuzsuz tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı krem tartar
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker
Snickerdoodle

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın.
  2. Yumurta ve vanilya ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Elemiş olduğunuz un, kabartma tozu, krem tartar ve tuz ekleyin, karıştırmaya devam edin.
  4. Hazırladığınız kurabiye hamurunu 30 dakika kadar dinlendirin.
  5. Küçük bir kapta tarçın ve toz şekeri karıştırın.
  6. Dinlendirdiğiniz kurabiye hamurunu eşit toplar hainde yuvarlayın.
  7. Yuvarladığınız kurabiye hamurlarını tarçınlı şeker karışımına bulayın.
  8. Pişireceğiniz fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine kurabiye hamurlarını aralıklar bırakarak dizin.
  9. Fırında pişirmeden önce kurabiyelerin üzerine bastırın.
  10. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkan Snickerdoodle kurabiyeleriniz servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Bir fincan sıcak kahve veya büyük bir bardak soğuk süt ile ılık kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Snickerdoodle kurabiyeleri dondurucuda saklamak için dayanıklı torbalarda saklarsanız dondurucuda 3 aya kadar kalabilirler.
  • Servis yapmaya hazır olduğunuzda dondurucudan çıkarın ve yaklaşık 30 dakika oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Kurabiye hamurunun pürüzsüz bir dokuya sahip olması için tereyağı ve şekeri iyice çırpın.
  • Fırından çıkan kurabiyelerin soğuması ve içini çekmesi için tel bir rafa alınmalı.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo