Kış aylarında bol bol tüketilen kestane, Türkiye'de en fazla Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Salata, tatlı ve pilav yemeklerinde kullanılan bu besin, fırında, közde veya sobada pişirilir. Kan şekerini dengede tuttuğu için, diyabet hastalarının tüketebileceği besinler arasındadır. Kemik gelişimini desteklerken, kansızlığı da giderir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınıza renk katacak kestaneli ve çikolatalı kurabiye tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon Kestaneli ve Çikolatalı Kurabiye Kaç Kaloridir?
Kestaneli ve çikolatalı kurabiyelerin bir adedi 90, bir porsiyonu ise yaklaşık 450 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların en fazla 3 adet tüketmesi önerilir.
İç harcı için
Hamuru için
Üzeri için
Kestaneli ve çikolatalı kurabiyeleri kalabalık sofralar için hazırlıyorsanız, çarşaf böreği ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.