Geyik Kurabiye

Geyik Kurabiye
20 Şubat 2022

Yeni yılda özenli sofralar kurmak çok keyifli. 🎄

Bu sofralara çok yakışacak tereyağlı Geyik Kurabiye tarifi yeni yıl akşamınız için sizlerle: 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Geyik Kurabiye için

Malzemeler

Hamur için:

  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
  • 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
  • Yarım çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 yumurta (orta boy)
  • 150 g oda sıcaklığında tereyağı

Süslemek için:

  • 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci 
Geyik Kurabiye

Nasıl Yapılır

Ön hazırlık:

  1. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
  2. Turbo pişirme: 170 °C
  3. Alt-üst pişirme: 180 °C

Hamurun hazırlanışı:

  1. Un, hamur kabartma tozu, kakao, pudra şekeri, Hindistan cevizi rendesi, tarçın, zencefil, yumurta ve tereyağını bir kaba alın.
  2. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
  3. Geyik şeklinde kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın, pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin.
  4. Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Süsleme ve servis:

  1. Pudra şekeri ve suyu bir kaseye alın ve iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu ince kesin.
  2. Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine küçük noktalar sıkıp incileri yapıştırın.

    ADVERTORIAL
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo