Yaş Mayalı Ekmek

Yaş Mayalı Ekmek
18 Mart 2024

Yumuşak dokusu, mis gibi kokusu ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi haline gelen ekmekler, hemen hemen her yemeğin yanına çok yakışır. Fırında satılanlar bir yana, kendi ellerinizle hazırlayacağınız ekmeklerin tadı bir başka oluyor. Evde kendi ekmeğini yapmak isteyenler için, bizim de nefis bir tarifimiz var. Malzemeleri hazır ettiyseniz, gelin evde yaş mayalı ekmek nasıl yapıl��r birlikte görelim.

Unutmadan, farklı günlerde hazırlayabileceğiniz pratik somun ekmek tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yaş Mayalı Ekmek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı beyaz un
  • 2 su bardağı tam buğday un
  • 2 su bardağı ılık süt veya su
  • 1 paket yaş maya
  • 1,5 çay kaşığı tuz
Yaş Mayalı Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Tarife başlamadan önce iki farklı kabı tezgahın üzerine koyun. Bir kabın içerisine maya ve ılık sütü ekleyin. Karışım köpürene kadar bekleyin.
  2. Diğer kabın içerisine ise beyaz un, tam buğday unu ve tuzu dökün. Unlu karışımın ortasını çukur şeklinde açın ve köpüren mayayı yavaşça ilave edin.
  3. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Ardından kabın üzerini nemli bir bezle örtün ve 50-60 dakika dinlendirin.
  4. Kabaran hamuru 2 parçaya bölün ve parçalara elinizle daire şekli verin.
  5. Hamurları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve bıçak yardımıyla çizik atın.
  6. Son olarak hamurları 200 dereceli fırına atın ve ekmekler kızarıncaya kadar bekleyin.

Yaş Mayalı Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte iki farklı un kullanmaya özen gösterin.
  2. Süt yerine ılık su da kullanabilirsiniz. Şekil verirken hamurun elinize yapışmasını önlemek için, avuçlarınızı ıslatın.
  3. Şekil verdikten sonra hamuru üstten bastırmayın. Bunun yerine kabarık kalmasını tercih edin.
  4. Fırının içine bir kap su ekleyin. Böylece ekmekleriniz çıtır çıtır olacaktır.
  5. Pişirme işleminden sonra ekmeklerin üstünü kapatın ve soğuması için bir süre bekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo