Bir karıştırma kabına maya ve ılık suyu alıp karıştırın. Birkaç dakika bekleyin. Yumurtayı bir kasede çırpıp mayanın bulunduğu karıştırma kabına alın. Yumuşak tereyağı, bal, pekmez, kakao ve esmer toz şekeri ekleyip bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Buğday ununu ve tam buğday ununu elinizle yavaş yavaş yoğurarak ekleyin. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kaplayın ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurun üçte ikisini mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış ve hafif unlanmış delikli bir kek kalıbının içine yerleştirin. Kalan hamuru da ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp ve diğer hamurların üzerine yerleştirin. Kalıbın üzerini temiz nemli bir bezle örtün ve tekrar 10-15 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.