Biberiyeli Ve Keten Tohumlu Ekmek

Biberiyeli Ve Keten Tohumlu Ekmek
24 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Biberiyeli Ve Keten Tohumlu Ekmek için

Malzemeler

  • 20 g yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 30 g eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı kepekli un
  • 1 çay kaşığı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 50 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı
  • kıyılmış taze biberiye
  • 3 yemek kaşığı keten tohumu
Biberiyeli Ve Keten Tohumlu Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Maya, toz şeker ve ılık sütü geniş bir yoğurma kabına alarak karıştırın. Yumurta sarısı, eritilmiş tereyağı, un ve tuzu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
  2. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. İç harcı için tereyağını eritip ılındırın. Hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürüp kıyılmış taze biberiye ve keten tohumu serpin. Hamuru rulo şeklinde sarıp bir bıçak yardımıyla uzunlamasına kesin. İki ucu bükerek çelenk şekli verin ve uçları birleştirin. Hamuru yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo