Bademli Ekmek

Bademli Ekmek
27 Eylül 2021

Yalnızca 7 malzemeden oluşan bademli ekmek, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Yemeklerin yanında sunulan bu ekmeğin üzeri, file badem ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, bademli ekmek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Katıklı ekmek, glutensiz ekmek ve sodalı ekmek tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Ekmek için

Malzemeler

  • 560 gr un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 480 ml su 
  • Bir tutam tuz
  • 20 gr yaş maya
  • 40 gr toz şeker
  • 1 su bardağı file badem
Bademli Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. File badem dışındaki bütün malzeme karıştırılarak hamur haline getirilir.
  2. Hamura file bademden 1 yemek kaşığı eklenerek homojen şekilde dağıtılır. 
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır, istenilen şekil verilir. 
  4. Üzerine fırça ile su sürülür ve file badem eklenir. 
  5. 2 saat üzeri bir bezle kapatılarak mayalandırılır.
  6. 180 derece fırında 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo