Kepekli Unlu Kiş

Kepekli Unlu Kiş
08 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kepekli Unlu Kiş için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 100 g tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı kepekli un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
    İçi için
  • 500 g ıspanak
  • 150 g az yağlı beyaz peynir
  • Karabiber, pul biber
  • 2 adet havuç
  • 10 adet arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Kepekli Unlu Kiş

Nasıl Yapılır

  1. Soğuk tereyağını küp şeklinde doğrayıp unla birlikte mutfak robotunda kum haline gelene dek karıştırın.
  2. Zeytinyağını, süzme yoğurdu, yumurtaları, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Un serpilmiş tezgahın üzerinde bir parçasını merdane yardımı ile yarım santimden biraz daha ince olacak şekilde açın. Küçük yuvarlak kalıp yardımı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Hamurları yağlanmış muffin kapların içine paylaştırın ve buzdolabında bekletin.
  3. İç malzemesi için; zeytinyağını tavada ısıtıp kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş havucu ve irice doğradığınız ıspanakları da sırasıyla ekleyerek kavurmaya devam edin. İç malzemeyi ocaktan alın. Soğuyunca tart hamurlarının içine paylaştırın.
  4. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Muskatı, kimyonu ve ufalanmış peyniri ekleyip karıştırın. En son yumurtalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo