Abant Kebabı

Abant Kebabı
26 Mayıs 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Abant Kebabı için

Malzemeler

  • 2 bostan patlıcan
  • 200gr yağsız kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • 5 kültür mantarı
  • 2 çarliston biber
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Abant Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesip içlerini oyarak çıkartın. Tuz ile ovarak 10 dakika bekletin. Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
  2. Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kadar kavurun. Salça ekleyin.
  3. Et, doğranmış biber, mantar ve domatesleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilave edin.
  4. Karışımı patlıcanların içlerine paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo