Portakal Soslu Hindi Bonfile

Portakal Soslu Hindi Bonfile
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakal Soslu Hindi Bonfile için

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 parça hindi bonfile
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3 portakalın suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 portakal
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı
Portakal Soslu Hindi Bonfile

Nasıl Yapılır

  1. Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin hindi tarifleri listesinden iyi bir seçim. Mısır ununu düz bir tabağa alıp bonfilelerin her iki tarafını bulayın.
  2. Yapışmaz tavada yağı kızdırıp bonfileleri 3-4 dakika pişirin. Bir tabağa alarak bekletin.
  3. Aynı tavaya portakal suyu ve balı ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kalan mısır ununu 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp sosa ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  4. Bonfileleri sosa ekleyin. Portakalları dilimlere ayırarak sosa ilave edin ve 3 dakika pişirin. Bonfileleri servis tabağına alarak haşlanmış sebzelerle sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo