Tekir Tava

Tekir Tava
18 Eylül 2020

Karadeniz dışındaki denizlerde yazın rastlanır. Boyları 15 – 35 cm olabilir. Kumluk, çamur veya taşlık kıyı kesimlerinin 3 metreden 100 metreye kadar olan derinliklerinde yaşar. Diplerdeki kabuklular, böcekler ve diğer canlılarla beslenir. Yaz aylarında üreyip yapışkan yumurtalarını 10 – 60 m derinlere bırakır. Etinin lezzeti eski Roma çağlarından beri namlıdır. Hazırsanız, tekir tava nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tekir Tava için

Malzemeler

  • 10 tekir balığı
  • Ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı un
  • Tuz

Servis için

  • Mevsim yeşillikleri
Tekir Tava

Nasıl Yapılır

  1. Tekir balığının pulları ve içini iyice temizleyin. Unun içine tuzu karıştırıp temizlenmiş tekir balıklarının her tarafını una bulayın.
  2. Tavada bol ayçiçeğini ısıtın. Balıkları tavaya aktarıp her iki yanına da beşer dakika pişirip fazla yağını süzdürün. Kızarmış balıkları mevsim yeşillikleriyle birlikte servis yapın.

Tekir tavayı hazırlarken ihtiyaç duyabileceğiniz pratik balık soslarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo