Taze Otlu Sardalye

Taze Otlu Sardalye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Taze Otlu Sardalye için

Malzemeler

  • 500 gr sardalye
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet tarhun
  • Yarım demet fesleğen
  • Yarım demet mercanköşk
  • 5~6 dal taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 salçalık kırmızıbiber (küçük doğranmış)
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • 1 limon
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
Taze Otlu Sardalye

Nasıl Yapılır

Sardalyelerin baş ve kılçıklarını temizleyin. Bol suyla yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün. Ufalanmış bayat ekmek içi, ince doğranmış otlar, biber, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu, yumurta akı, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayın. Yağlanmış fırın kabına sardalyelerin yarısını iç kısımları üste gelecek şekilde dizin. Tuz ve karabiber serperek taze otlu harcı üzerine ilave edin. Kalan sardalyeleri üzerine kapatın. Zeytinyağı gezdirerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo