Patlıcan Yatağında Levrek

Patlıcan Yatağında Levrek
14 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Patlıcan Yatağında Levrek için

Malzemeler

  • 2 levrek
  • 2 patlıcan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 10 g taze kaşar peyniri
Patlıcan Yatağında Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Levreklerin kafa, deri ve kılçıklarını temizleyip fileto haline getirin. Patlıcanları közleyip soyun.
  2. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun.
  3. Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Közlenen patlıcanları bir kapta ezerek beşamel sosla karıştırın. Kiremit bir kabın altına hazırladığınız sostan biraz koyup levrek filetoyu üzerine yerleştirin. Kalan sos ile filetoların üzerini kaplayın.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyip tekrar fırına sürün.
  6. Kaşar peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirmeye devam edin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo