Maydanozlu Ve Mayonez Soslu Mezgit Kızartma

Maydanozlu Ve Mayonez Soslu Mezgit Kızartma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Maydanozlu Ve Mayonez Soslu Mezgit Kızartma için

Malzemeler

  • 500 g mezgit filetosu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Mayonez sosu için

  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2-3 dal tarhun otu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı mayonez
Maydanozlu Ve Mayonez Soslu Mezgit Kızartma

Nasıl Yapılır

  1. Mezgit filetolarını 2 cm kalınlığında ve 6-7 cm uzunluğunda parçalar elde edecek şekilde kesin. Unlar, süt, tuz ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Balıkları hazırladığınız karışıma bulayın.
  2. Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın. Hazırladığınız filetoları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  3. Sosu için, ezdiğiniz sarımsak ve ince kıydığınız yeşillikleri zeytinyağında soteleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra mayonezi ekleyip iyice karıştırın. Balığın yanında servis yapın.

Pratik bir şekilde hazırlanan ve kış aylarının vazgeçilmezi olan fırında limonlu ve nar ekişili mezgit tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo