- Çipuranın içini ve pullarını temizleyip yıkayın. Bir tarafına 4-5 adet çapraz kesik atın.
- Kabakları yuvarlak doğradıktan sonra ısıya dayanıklı fırın kabına yayın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Balığın kesikli tarafı dışa bakacak şekilde fırın kabına yerleştirin.
- Maydanoz, fesleğen ve mercan köşkünü ince ince doğrayın. Sarımsak, tuz ve karabiberle karıştırarak balığı bu karışımla tatlandırın.
- Balığın üzerini galeta unuyla kaplayıp,zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Dilerseniz, kolay bir şekilde hazırlanan nefis çipura ızgara tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.