Hamsikoli (Hamsili Ekmek)

Hamsikoli (Hamsili Ekmek)
22 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hamsikoli (Hamsili Ekmek) için

Malzemeler

  • 1 kg tuzlanmış hamsi
  • 600 gr pazı
  • Yarım demet taze soğan
  • 4 pırasa
  • 150 gr tereyağı
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 4 su bardağı su ya da süt
  • Tuz
Hamsikoli (Hamsili Ekmek)

Nasıl Yapılır

  1. Tuzlanmış hamsileri çukur bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip bir gece bekletin. Bol suyla yıkayıp iyice süzün.
  2. Pazıların saplarını kesin. Taze soğanları temizleyin. Pazı, taze soğan ve pırasanın yeşil kısımlarını incecik doğrayın, yıkayarak süzün ve kıyın.
  3. Tereyağını küçük küçük doğrayın. Mısır ununu bir kaba eleyin.
  4. Malzemelerin hepsini çukur bir kapta yoğurun. Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tepsiye yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında ekmeğin üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo