En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13903 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2277 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Fırında Patates Dolması
Kabaklı Kiş
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Hamsili Çipura Balığı
Hamsili Çipura Balığı
19 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Air fryer'da pişi
Trabzon çikolatası
Torta Della Nonna
Kedidili tatlısı
Rus Çöreği
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Tane Tane Bulgur Pilavı İçin 5 Önemli Püf Noktası
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Hamsili Çipura Balığı için
Malzemeler
2 yaprak polorosso
2 arpacık soğanı
2 kg çipura balığı
1 yumurta
1 su bardağı beyaz şarap sirkesi
40 g rendelenmiş parmesan peyniri
40 g galeta unu
10 hamsi
50 g tereyağı
Tuz
Karabiber
Hamsili Çipura Balığı
Nasıl Yapılır
İnce doğradığınız polorosso ve arpacık soğanlarını 20 g kadar tereyağında soteleyin.
Tuz ile tatlandırıp yarım çay bardağı kadar su ilave edin ve su tamamen buharlaşana kadar 5-6 dakika kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Galeta ununu bir kaseye alın. Kalan tereyağını eritip galeta ununa ilave edin.
Yumurtayı bir kasede çırpın. Tuz ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip karıştırın.
Soğuyan lolorossoyu yumurtalı harca ilave edip karıştırın. Çipura balığına bıçakla kesikler atın.
Kesiklerin içine ince kıydığınız hamsi balıklarını yerleştirin. Balıkları yumurtalı ve lolorossolu karışıma bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine çok az tuz serpip başka bir yağlı kağıt ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Hamsi Tarifleri
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Balık Yemekleri
55 Dakika
Goan Fish Curry
Selinhdr
Balık Yemekleri
30 Dakika
Buharda Çipura
Selinhdr
Balık Yemekleri
35 Dakika
Tahin Soslu Levrek
Selinhdr
Balık Yemekleri
40 Dakika
Fırında Çinekop
Selinhdr
Balık Yemekleri
60 Dakika
Fiskegrateng
Selinhdr
Balık Yemekleri
20 Dakika
Air Fryer'da Palamut
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.