Hamsi Kağıt Kebabı

Hamsi Kağıt Kebabı
14 Ağustos 2024

Hamsi, kış aylarında en çok tüketilen balık çeşitlerinden biridir. Kızartma, buğulama ve fırınlama olarak pişirilen bu balık, özellikle salata ile birlikte sunulduğunda en lezzetli sofralara konuk olur. Malzemeleriniz hazırsa, hamsi kağıt kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için hamsi tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Hamsi Kağıt Kebabı için

Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet domates
  • 2 adet limon
  • 4-5 adet defne yaprağı
  • Galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
Hamsi Kağıt Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Bir güveç kabına yağlı kağıdı serin. 
  2. Hamsilerin kılçıklarını ayıklayın ve içini güzelce temizleyin. 
  3. En alt halka şeklinde dilimlenmiş domatesleri dizin ve üzerine galeta ununa bulanmış hamsileri yerleştirin. 
  4. Hamsilerin üzerinde önce zeytinyağını gezdirin. Ardından halka şeklinde dilimlenmiş limonları ilave edin.
  5. Tuz ve karabiber serpiştirdikten sonra, en üst kısma defne yapraklarını koyun.
  6. Yağlı kağıdı hamsilerin üzerini kapatacak şekilde örtün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
  7. Hamsileri, ince kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo