Hamsi Böreği

Hamsi Böreği
14 Ağustos 2024

Hamsi, yenilebilir en küçük balık türlerinden biridir. İç harcı pilavla doldurularak hamsili pilav veya hamsi böreği gibi tariflerde kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, Karadeniz usulü hamsi böreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için kolay hamsi tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Hamsi Böreği için

Malzemeler

  • 1,5 kg temizlenmiş, kılçığı çıkarılmış hamsi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı pirin.
  • Kırmızı biber
  • 2 adet soğan
  • Kuş üzümü
  • Karabiber
  • Nane
  • Mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
Hamsi Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları ince ince doğrayın ve yağ eklenmiş tavada kavurun.
  2. Üzerine 3 bardak sudan geçirilmiş pirinç, kuş üzümü, nane, şeker, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyerek kavurun. 
  3. Ardından 3 su bardağı suyu ekleyerek klasik pilav gibi kısık ateşte pişirin. 
  4. Ayrı bir tavaya yağ koyun ve hamsileri mısır ununa bulayarak tavanın alt kısmını kaplayacak şekilde dizin. 
  5. Aynı işlemi tavanın kenarlarına da uygulayın. Demlenen pilavı hamsilerin üzerine koyup yayın.
  6. Tavanın kenarındaki hamsileri pilavın üzerine kapatın. 
  7. En üst kısımda kalan boşluklara, mısır ununa bulanmış hamsileri dizin. Kısık ateşte hamsileri pişirmeye başlayın.
  8. Alt tarafı tamamen pişince, dikkatli bir şekilde hamsi böreğini ters yüz edin ve üst kısmını kızartın. 
  9. Hazırladığınız böreği servis tabağına alın. Üzerine limon dilimleri ve maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo