Asma Yaprağına Sarılı Çinekop

Asma Yaprağına Sarılı Çinekop
30 Mart 2021

Bu yemek Ortadoğu ve Akdeniz lezzetlerini iç içe hissedeceğiniz lezzetler sentezi niteliğinde olup hem tatlının hem de tuzlunun buluştuğu lezzetler arasındadır. Siz dilerseniz iç harcı koymayabilir ya da farklı dolgularla zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, asma yaprağına sarılı çinekop tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı çeşitleri olan kağıtta çinekop ve yaprak çinekop tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Asma Yaprağına Sarılı Çinekop için

Malzemeler

  • 4 adet çinekop
  • 10 adet hurma
  • 2 adet limon
  • 2 adet portakalın suyu
  • 200 gr. asma yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
Asma Yaprağına Sarılı Çinekop

Nasıl Yapılır

  1. Çinekoplar kılçıkları çıkarılmadan iyice temizlenir.
  2. Burada dikkat edilecek husus balığın içinin iyice temizlenmiş olmasıdır. Zira balık kılçıkları aralarında kan oturabilir. Bu da sizi rahatsız edebilir.
  3. Balıklar iyice temizlendikten sonra ayrı bir hapta hurmalar portakal suyu ve limon suyu ile ateş üzerinde püre yapılır.
  4. Çinekopların arasına sürülür. Daha sonra balıkların üzerine limon dilimleri gelecek şekilde dizilir ve asma yaprağı ile balıklar sarılır.
  5. İsteğe göre yağda ya da ızgara da pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo