Tepside Kebbe (Kobba, Kubba)

Tepside Kebbe (Kobba, Kubba)
22 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tepside Kebbe (Kobba, Kubba) için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 400 gr kıyma
  • 2 soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Tarçın
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • Tane karabiber
  • Yoğurt
Tepside Kebbe (Kobba, Kubba)

Nasıl Yapılır

Bulguru süzgece alıp soğuk su ile yıkayın. Soğanları rendeleyin. Kıyma, su, yağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Bulgur ile maydanozu ilave edin.

Karışımı yağlanmış fırın kabına alıp bastırarak yayın. Bıçak ile baklava dilim şeklinde keserek ortalarına birer top karabiber yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip yanında yoğurtla birlikte servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo