Harnup Şerbeti

Harnup Şerbeti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Harnup Şerbeti için

Malzemeler

  • 1 kg Harnup (keçiboynuzu)
  • 4 litre su
  • 1 su bardağı pekmez
Harnup Şerbeti

Nasıl Yapılır

  1. Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.
  2. Ateşten alıp soğumaya bırakın ve süzün. Süzdüğünüz suya pekmez ekleyip tatlandırın.
  3. Şerbeti 1 gün dinlendirdikten sonra üzerindeki duru suyu alın ve şişelere doldurup muhafaza edin.
  4. Sahur zamanı bardaklara paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo