Bolonez Sos

Bolonez Sos
20 Eylül 2022

İtalyan mutfağına özgü bir sos olan bolonez, ismini Bologna şehrinden almıştır. Et bazlı bir sos olan bolonez, makarna ve lazanya yapımında sık sık kullanılır. Sos yapımında kıyma, domates ve soğan kullanılır. Malzemeler hazırsa, İtalyan usulü bolonez sos tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak gremolata sos, bearnez sos ve mole sosu tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Bolonez Sos için

Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
Bolonez Sos

Nasıl Yapılır

  1. Domatesleri ve soğanı küp küp doğrayın. Havucu küçük kısımda rendeleyin.
  2. Tavanın içerisine zeytinyağı koyarak kızdırın. Tavanın içerisine önce soğanı ardından havucu koyarak kavurun.
  3. Kavrulan sebzelerin üzerine ise kıymayı ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
  4. Kavrulan kıymanın üzerine salça ve domatesi ekleyerek pişirin.
  5. Sosun içerisine et suyu veya haşlanmış makarna suyu ekleyin.
  6. Ardından karabiber ve tuz ekleyerek sos kıvamını alana kadar karıştırın.
  7. Sos kıvamını alınca ocağın altını kapatın.
  8. Hazırladığınız bolonez sosu, makarna yapımında kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo