Yoğurtlu Ezogelin Çorbası

Yoğurtlu Ezogelin Çorbası
22 Eylül 2020

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan ezogelin çorbasının yoğurtlu versiyonu için tarife geçebiliriz. Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yoğurtlu Ezogelin Çorbası için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 30 gr margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 1'er çay kaşığı nane
  • Pul biber
Yoğurtlu Ezogelin Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Margarini tencerede eritip 1 kaşık suyla ezilmiş salçayı ilave edin.
  2. Bulgur, mercimek, et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın.
  3. Mercimek ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ateşten alın.
  4. Yoğurtla unu bir kâsede iyice çırpıp çorbaya ekleyin ve karıştırın.
  5. Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo